Deelnemers Duurzame Lentefair 2023

Hieronder vindt u alle standhouders van de Lentefair op alfabetische volgorde. Deze pagina wordt continu aangevuld. Een overzicht van de activiteiten vindt u hier.

De Duurzame Lentefair wordt mede mogelijk gemaakt door De Vrienden van De Papaver, de Ondernemersvereniging Delftse Hout en de vrijwilligers van De Papaver.

Muziek

Dr. Buzz
‘Dr.Buzz is een gepassioneerde Diedjee oftewel plaatjesdraaier en verzamelaar van 45 toeren vinyl singles. Verwacht u aan: Tja Tja Tja, Roemba, Tanko, Eksotika, Rok ende Rol, Rokkebillie, Bloes, Riddum ende Bloes, Djezz, Mot, Biet, Friekbiet, Zool, Hemmond Groef, Surf en diverse aanverwanten stijlen. Dit alles tot u gebracht door middel van twee retro platenspelers.’

Standhouders

015Duurzaam / Deelstroom Delft
Deelstroom Delft legt zonnepanelen op openbare daken waarin bewoners kunnen participeren. 015 Duurzaam geeft energiebesparingsadviezen.

Bewust Delft
Bewust Delft is een ondernemersnetwerk en platform voor inwoners van Delft e.o. Professionals presenteren hun aanbod op het gebied van persoonlijke bewustwording, fysieke en mentale gezondheid, creativiteit en groen leven. Via de website www.bewustdelft.nl en een digitale maandagenda kun je op de hoogte blijven van activiteiten en ontwikkelingen.

Cleanup All en Stichting Stunt
Stichting Cleanup All organiseert jaarlijks diverse zwerfafval opruimacties. Ook geven wij voorlichting op scholen en organiseren wij rondleidingen en workshops bij Stichting Stunt. Dit is een sociale onderneming waar ze in de diverse leerwerkbedrijven de mooiste producten van restmaterialen maken. Samen willen we bewustwording creëren omtrent het zwerfafval probleem.

Samen zijn we sterk en maken we het verschil!

Crazy Carrot Company
‘Wij zijn Maarten (19 jaar) en Estia en staan dit jaar voor het eerst op de Lente Fair. We knappen tweedehands Lego op en maken er weer complete sets van. Deze worden duurzaam verpakt in herbruikbare zakjes van reststoffen. Dus ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje? Kom dan vooral even bij ons kijken. Met meer dan 200 complete sets op voorraad, zit er voor iedere Lego liefhebber wel wat bij.’

De CompostBakkers
De CompostBakkers vertellen alles over de diverse manieren van composteren (wormenhotel, compostbak, bokashi) die je thuis, met de buurt of andere groep mensen kunt toepassen om de afvalberg te verkleinen. Compostbakker Jan demonstreert de diverse composteervormen en verkoopt ook hulpmaterialen als compostdoek en compostvorken. Hij beantwoordt alle vragen over composteren. Voor kinderen is er het Compostcircus, met een echte wilde tijger(worm), beesten die ademen door hun buik en monsters met duizend poten. Wie durft mag zelf op zoek gaan naar deze vreemde wezens.

Delftse Natuurwacht
Kom je helpen met het maken van een mooi natuur-kunstwerk in de kleuren van Vermeer? De Delftse Natuurwacht is er voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar die van natuur houden. We gaan elke twee weken op zaterdag naar buiten om leuke dingen te doen in de natuur. Zoals vlotten bouwen, wilgen knotten, onderzoeken welke dieren er leven in de sloot en nog veel meer.  Vandaag maken we een kunstwerk met de kleuren uit de natuur. Verzamel je eigen kleuren en bouw mee aan onze eigen Vermeer. Of kom gewoon gezellig even kijken in onze Natuurschuur: het gebouw met het groene dak achter de Papaver.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image_6487327-1024x773.jpg

Fancy Sew
‘Ook dit jaar sta ik weer op de Lentefair van Papaver met mijn handgemaakte herbruikbare hygiëne producten.
Ik verkoop wasbaar maandverband en wasbare inlegkruisjes. Daarnaast verkoop ik wasbare wattenschijfjes en wasbare doekjes. Al deze producten zijn ook te koop in de webshop van Fancy Sew.’

Imkervereniging Delft
Imkervereniging Delft vertelt jullie graag over het belang van bijen. Kom kijken in een bijenkast, vraag naar onze cursus bijenhouden en kom proeven van onze heerlijke honing. Uiteraard is deze ook te koop.

Kindertuin de Sleutelbloem
‘We begeleiden kinderen bij het moestuinieren op onze moestuin.’

Gwen Lockoloop

Lockoloop
‘Ik verkoop producten (droge voeding of hygiëne) in potjes en zakjes met statiegeld.
Kies je producten op mijn webshop, een locatie om je bestelling op te halen en ga daarheen tijdens openingstijden. Stuur bij je volgende bestelling je potjes en zakjes terug zodat je je geld terugkrijgt.
De bakjes worden door mij schoongemaakt en weer gevuld en zo vermijden we eenmalige verpakkingen.’

Nappy’s
Ilka en Marco runnen sinds 2015 de wasbare luiers webshop Nappy’s.nl. Alle wasbare luiers die zij verkopen hebben zij zelf getest op hun eigen kinderen. Naast een uitgebreid assortiment hebben zij ook duurzaamheid hoog in het vaandel. Niet alleen scheelt een pakket wasbare luiers 260 kilo luierafval per jaar, ook stoot je hiermee minder CO2 uit in vergelijking met het gebruik van wegwerpluiers. Daarnaast hebben wasbare luiers nog veel meer voordelen. Tijdens de Lentefair zullen consulenten van Nappy’s.nl, zelf enthousiaste luiergebruikers, klaar staan voor al je vragen, advies en verkoop. Niet alleen wasbare luiers vind je bij de kraam, maar ook zwemluiers, wetbags en andere wasbare producten. 

Natuurlijk Happy met Aloë Vera
‘Zo’n anderhalf jaar geleden kwam ik in aanraking met Aloë Vera producten. De schram die ik had genas vlot met Aloë Vera producten en de crème voelde geweldig op mijn gevoelige en droge huid. Omdat de producten op natuurlijke basis vervaardigd worden, het bedrijf het hele proces in eigen handen heeft en mij in de gelegenheid stelt om ook U kennis te laten maken met Aloë Vera op de Lentefair blijf ik enthousiast.’

Papiertovenaar
Verkoop van unieke handgemaakte boeken, dozen, bordspellen en decoratie, met aandacht voor reparatie en hergebruik van materialen. Niet alleen antieke boeken zijn een tweede leven waard, ook met een nieuwer boek zijn de mogelijkheden voor hergebruik eindeloos.

PULSAQUA en WaterLab
Op onze kraam geven we meer informatie over het Spot de Hotspot project over micro en macro plastics. Meer informatie vind je ook op onderzoekwater.nl Ook gaan we elk uur met een groepje in de omgeving op pad om macro-plastic hotspots te zoeken. Deze activiteit is gratis en voor jong en oud. Tot slot hebben we een prijsvraag! Je mag raden hoeveel plastic er in de pot zit!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image0-3-e1676899119783.jpeg

Sieraadboetiek
‘Mijn sieraadboetiekje is een ode aan vintage , tweedehands en handmade sieraden. Ik gun al mijn pareltjes een tweede ronde. Kom even kijken op de Lentefair’.

Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 270.000 ha natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten. Tijdens de Lentefair hebben we een educatiewagen met daarin opgezette beesten en posters. We bieden informatie en beantwoorden vragen. Voor de kinderen hebben we een natuurbingo!

Stadstuinderij Buitenleeft
BuitenLeeft is een groene oase in de randstad. Bij BuitenLeeft “oogst je gezondheid” in de vorm van gezonde groenten uit de zelfoogsttuin, beweging (zoals yogalessen in de tuin), gezonde leefstijl workshops, coaching, ontmoetingen en samenwerken in de tuin met de handen in de aarde. Nieuw op het landgoed is kwekerij Buitenkweek waar je terecht kunt voor natuurvriendelijke vaste tuinplanten waaronder inheemse soorten.

TU Delft Hortus Botanicus
Planten leveren zuurstof, maar ook voedsel, medicijnen, kleding, onderdak en grondstoffen. Ze zijn dus van groot belang voor de mens. In onze botanische tuin wordt er al meer dan 100 jaar onderzoek naar gedaan. Dat heeft geleid tot baanbrekende innovaties. Nog steeds wordt in de tuin onderzoek gedaan, maar het is ook een prachtige groene oase waar altijd iets te ontdekken is.

Tuinjoop
Kun je bloemen eten ? Tuinjoop weet er alles van. Kom naar de lentemarkt en ontdek welke bloemen je allemaal kunt eten. Je zult er versteld van staan hoeveel dat er zijn. Zaai of plant ze in je eigen tuin en fleur je salade, taartje of toetje op met eetbare bloemen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hortus-2019.jpg

Velt Den Haag
Velt Den Haag biedt informatie over ecologisch leven, koken en tuinieren in de vorm van boeken en folders.
Ook wordt er klein pootgoed verkocht ( biologisch en zelf opgekweekt; zoals tomaten, pepers, snijbiet etc). Bij de kraam van Velt Den Haag kan ook het spel Raad het Zaadje wordt gespeeld!

Vereniging Natuurfotografen West
De Vereniging van Natuurfotografen West (VNF-West) is opgericht in 2001 en telt ruim 20 leden. De doelstelling van de vereniging is door onderling foto’s te beoordelen, elkaar naar een hoger kwalitatief en artistiek niveau te tillen. Onze gedragscode is dat verstoring van de natuur vermeden wordt en het welbevinden van de natuur vóór het maken van een foto gaat.

Vogelwacht Delft en omstreken
‘De Vogelwacht Delft en Omstreken is al sinds 1962 actief met het beschermen van vogels en de natuur door herkennings­cursussen, lezingen, excursies en broed­vogel­inventarisaties. Daarnaast zetten we ook diverse projecten op in en rond Delft om leefgebieden van vogels in stand te houden en waar mogelijk uit te breiden.’

Wakamé
Bij Wakamé vindt u gezonde hartige en zoete hapjes. Taartjes en cakes, bereid met gezonde ingrediënten, zodat u gezond kan snoepen… Alles homemade!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image001.png

Zon Outdoor
ZON Outdoor is een plek van inspiratie voor de allerleukste en stoerste activiteiten. Al het (speel) materiaal wat er in de winkel te vinden is, is goed doordacht, educatief, stoer en leuk, voor de optimale ontwikkeling van kinderen.

Want hoe leuk is het als je thuis ook ZON! activiteiten kan doen? Buiten op onderzoek naar de beestjes, een mooi boek lezen over dieren, samen met papa en mama even ontspannen met een klankschaaltje, een hut maken in de tuin of het park met echt gereedschap of lekker samen koken.