Activiteiten Duurzame Lentefair 2023

Hier vind je een overzicht van alle activiteiten -gratis en betaald – tijdens de Duurzame Lentefair 2023. Hier vind je een overzicht van alle standhouders.

De Duurzame Lentefair wordt mede mogelijk gemaakt door De Vrienden van De Papaver, de Ondernemersvereniging Delftse Hout en de vrijwilligers van De Papaver.


Maak je eigen vilten armband
Leer hoe je van wollont een bijzondere armband kunt maken. Deze activiteit is gratis en begint om 12:00 uur.

Boombaard Boomklimmen
Durf jij de boom in? Onder leiding van een professionele instructeur mag jij zo hoog klimmen als je durft. Veiligheid staat voorop! Deze activiteit is gratis en vindt plaats van 11:00u tot 12:30u en van 13:30 tot 15:00u.

Maak zelf zaaipapier!
Bij de publieksactiviteitenkraam van De Papaver leer je zaaipapier te maken. Dit zaaipapier kun je cadeau geven of lekker zelf in de grond stoppen. Je zult zien dat er prachtige bloemen zullen groeien! Deze activiteit is gratis.

Natuurwandeling
Beleef de lente met een natuurwandeling. Gedurende 45 minuten ga je op pad met een gids, die jou de veelzijdigheid van de natuur laat zien, proeven en ruiken! Er zijn twee natuurwandelingen, om 11:00u en om 13:00u: aanmelden kan via contact@papaverdelft.nl. Deze activiteit kost € 3 per persoon.  

Peet de Boswachter
Kijk eens wie er rondloopt? Dat is niemand minder dan Peet de Boswachter! De boswachter woont in het bos, dat ontwaakt na een lange winter en zich klaarmaakt voor de lente. In het bos gebeuren allerlei bijzondere dingen! Wil jij weten wat? De boswachter geeft diverse voorstellingen waar jij dat kan ontdekken!

Schminken
Wil jij omgetoverd worden tot een tijger of vlinder? Of word je liever een dinosaurus of Pikachu? Het kan allemaal! Het schminken is van 11:00u tot 15:00u. Deze activiteit kost € 1.


Shakefiets
Fiets zelf je eigen smoothie op de shakefiets! De shakefiets is een sportieve fiets met een blender. De blender werkt niet op elektriciteit, maar op je eigen trapbewegingen. Je fietst dus zelf op een sportieve, feestelijke, gezonde en duurzame manier je eigen smoothie bij elkaar! Deze activiteit is gratis en vindt plaats van 12:00u tot 16:00u.


Speurtochten
Natuurlijk zijn er ook diverse speurtochten te doen! Loop het Kabouterpad of het Dierenvriendjespad, ga op Knuffeldierensafari, Ontdek De Lente met de seizoensrugzak en nog veel meer!
Prijzen variëren van € 3,50 tot en met € 8,50.


Workshop Het microscopie-circus
Je gaat actief en passief aan de slag met de microscoop. Je kunt schepjes bestuderen van een flinke hoop aarde die we hebben neergelegd in de ruimte. Bekijk alles onder de opgestelde stereomicroscopen. Wat je vindt, wordt verder bekeken onder doorlichtmicrosopen. De specialisten van het NGVM helpen je met nuttige informatie, assisteren bij het kijken en waar mogelijk of wenselijk bij het maken van een preparaat. Deze workshop start om 13:00 uur en kost € 3.

Activiteiten Stadsboerderij Buytendelft


Stadsboerderij Buytendelft biedt tijdens de Lentefair de volgende activiteiten aan: Paasstolletjes bij de vuurplaats maken van 13:00u tot 15:00u. Deze activiteit kost € 3.
Pony ritjes van 13:00u tot 14:00u en van 14:30u tot 15:30u. Deze activiteit kost € 1,50. Ook lopen er diverse mascottes op het terrein.