Vogelexpert Camilla Dreef opent expositie ‘De vogels van Delft en omgeving’ bij De Papaver

Camilla Dreef (foto: Lars Soerink)

Op zondag 3 december zal niemand minder dan Camilla Dreef, bekend van het populaire TV-programma BinnensteBuiten, de bijzondere, nieuwe expositie over De vogels van Delft en omgeving openen. Deze expo is tot stand gekomen naar aanleiding van het 60-jarig bestaan van de Vogelwacht Delft in 2022.

Wilt u aanwezig zijn bij de opening? Aanmelden is verplicht. Let op, er is beperkt plek! De lezingen zijn inmiddels volgeboekt! Je kan je nog opgeven voor de vogelquiz. Aanmelden kan tot en met 29 november.

1962 – 2022
In 60 jaar tijd is er in Delft en omgeving veel veranderd. Dat heeft een grote impact gehad op de vogelstand. Er zijn vogels verdwenen en verschenen onder invloed van de veranderende omgeving en het klimaat. Zo is het aantal bosvogels toegenomen, maar gaat het met de weidevogels en vogels in de stad helaas minder goed. 

Jubileumboek De vogels van Delft en omgeving
Voor de leden van de Vogelwacht is onder redactie van ecoloog Kees Mostert en Gerard Dumaij het boek ‘De vogels van Delft en omgeving’ uitgebracht over de geschiedenis van 60 jaar vogels tellen in deze omgeving. De expo is gebaseerd op het gelijknamige boek en is door de vele prachtige foto’s een inspiratiebron voor het spotten van vogels. 

Opening expositie 3 december 2023
Om 13.30 uur zal vogelaar en ecoloog Camilla Dreef de expo officieel openen. Zij zal daarna twee keer een korte lezing geven om 14.00 en 15.00 uur met als titel ‘Leren kijken: van vogelverhalen naar vogelbescherming’. Tijdens deze lezing zal Camilla haar persoonlijke vogelavonturen delen. Zij ontwikkelde zich van natuurmeisje naar vogelonderzoeker en vogelaar. Waarom begon ze zelf met vogels kijken? En wat vertellen vogels ons over de wereld die we met ze delen? Leer kijken naar de wereld door de ogen van vogels. En wellicht gaat je hart voor vogels en voor het beschermen van hun leefomgeving sneller kloppen. Lees hier de korte biografie van Camilla. De lezing wordt ingeleid door ecoloog Kees Mostert.

’s Middags kan je ook deelnemen aan een leuke pubquiz over vogels. 

De expo is gemaakt door De Papaver in samenwerking met de Vogelwacht Delft e.o. en is gesubsidieerd door de Gemeente Delft, het IJsvogelfonds (Vogelbescherming Nederland en de Nationale Postcodeloterij) en de Groene Motor.