Laat je inspireren tijdens de zesde Duurzame Lentefair!

Wil je wel duurzamer leven maar weet je niet hoe? Ben je gek op dieren en natuurbeleving? Kom dan naar de Duurzame Lentefair op zondag 2 april voor inspiratie! Geniet van alles wat Delft en omgeving te bieden heeft op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid.  

De Duurzame Lentefair wordt mede mogelijk gemaakt door De Vrienden van De Papaver, de Ondernemersvereniging Delftse Hout en de vrijwilligers van De Papaver.

Duurzame inspiratie, natuur- en dierenpret 
Met 30 kramen verspreid over het terrein van De Papaver is er een divers aanbod. Bedrijven kunnen hier hun duurzame en/of biologische streek- en seizoensproducten aanbieden en organisaties met duurzame initiatieven presenteren zich aan het publiek. Wacht dacht je van tweedehands lego, wasbare hygiëneproducten, duurzaam speelgoed, natuurlijke verzorgingsproducten, zero waste boodschappen doen en nog veel meer!

Hier vind je een overzicht van alle standhouders: Deelnemers Duurzame Lentefair 2023 – De Papaver Delft.

Boomklimmen, shakefietsen of toch een lentewandeling? 
Voor jong en oud worden diverse activiteiten georganiseerd. Die staan in het teken van natuur, dierenpret, bewegen, duurzame inspiratie en (streek)producten. Hier vind je een overzicht van alle activiteiten.

Een greep uit het aanbod: 

 • Beleef de lente met een natuurwandeling. Gedurende 45 minuten ga je op pad met een gids, die jou de veelzijdigheid van de natuur laat zien, proeven en ruiken! Er zijn twee natuurwandelingen, om 11:00u en om 13:00u. Aanmelden kan via contact@papaverdelft.nl. Deze activiteit kost € 3 per persoon.  
 • Kom boomklimmen! Hoe hoog durf jij? Onder begeleiding van een professionele instructeur mag jij zo hoog klimmen als je durft. Deze activiteit is gratis en vindt plaats van 11:00u tot 12:30u en van 13:30u tot 15:00u.
   
 • Workshop microscopie-circus. De workshop bevat acht mini-voorstellingen. Bekijk springstaartjes, beerdiertjes, brandnetels van heel dichtbij en nog veel meer. Elke deelnemer krijgt een knipkaart en bij elk van de 8 ‘voorstellingen’ kan je een knip krijgen. Bij een volle knipkaart, krijg je het felbegeerde Vierkante Meter Natuur-diploma van De Papaver en het Nederlands Genootschap voor Microscopie. Aan de workshop kunnen alle leeftijden meedoen! De workshop start om 13:00u en kost € 3. Kijk hier voor meer info.
   
 • Maak je eigen vilten armband. Leer hoe je van wollont een bijzondere armband kunt maken. Deze activiteit is gratis.
   
 • Fiets je eigen smoothie op de shakefiets. Gebruik je eigen energie om de pedalen en de blender te laten draaien en maak zo je eigen fruitige smoothie. Deze activiteit is gratis en kun je doen tussen 12:00u en 16:00u.
   
 • En natuurlijk onze speurtochten! Loop het Kabouterpad, zoek alle knuffeldieren bij de Knuffeldierensafari, Ontdek de Lente met de seizoensrugzak en nog veel meer! 

In het kort 
Wat:          Duurzame Lentefair 2023 
Waar:        De Papaver, Korftlaan 6, Delft 
Wanneer:  Zondag 2 april van 10:00u tot 17:00u